STEIN ERLING TJELTA

Velkommen til hjemmesiden vår

Stefan Jensen seiret i sekundstrid.

Søndag den 15. mai var det duket for årets fest for motorfrelste på Orstad. Tribunene ble helt fulle, og arrangøren NMK Sandnes og Jæren skal få ros for prikkfritt gjennomført arrangement.

Etter en flott defilering startet bilcrossklassen først. Det var to deltakere og de vekslet om seieren helt til siste omgang. Da klarte Erlend Gjesdal å få beste tid.

I rallyklassen stilte det 8 førere til start. Fredrik Aamodt NMK Egersund tok ledelsen i første omgang, og han var senere ikke truet. Kai Tønnesland KAK Kristiansand og Thomas Garpestad NMK Egersund havnet på andre og tredjeplass.

Rallycross klasse B stod for dagens beste prestasjoner og underholdning. Stein Erling Tjelta NAF Motorsport fikk suverent beste tid i første omgang. Han ledet med over tre sekunder foran nest beste fører, og det var da kamplysten våknet til hos konkurrentene.

I andre omgang fikk Stefan Jensen NMK Egersund bedre tid enn Tjelta. Brådli tok opp kampen, men klarte ikke tiden til Jensen, men tiden var bedre enn Tjelta sin tid fra første omgang. Da var det Tjelta sin tur til å forsvare ledelsen fra første omgang. Han klarte å slå tiden til Brådli ,og han var på andreplass før siste omgang.

Tredje og siste omgang ble vanvittig spennende. Ingen av de andre konkurrenten klarte å slå tidene til de tre beste. Glen Olav Lothe fra NMK Vikedal klarte det nesten, men han fikk fjerdeplass til slutt. Alf Jarle Bergene NMK Egersund satset også knallhardt. Men da røk drivakslingen, og han fikk dagens eneste stopp. Da ble det Brådli sin tur til å forbedre sin tredjeplass. Brådli satset alt og kjørte inn til tiden 1.16.56 tre hundredeler bak Jensen sin tid, men han slo Tjelta med fire tiendeler og var på andreplass. Da var det opp til Tjelta om han skulle forbedre sin tredjeplass. Starten gikk kjempebra og han for som en vind rundt svingene. Innledende ledet han med fire tiendeler på Brådli og det lovet bra, men i inngangen til siste høyresving foran publikum ble det bomgiring. Han mistet seieren der. Han måtte ta til takke med tredjeplass. Tjelta var skuffet og lei seg, men etter en stund ble han fornøyd med resultatet. Bilen fungerer, og denne gangen var det sjåføren som feilet. Konkurransen er så hard at for å vinne må alt stemme.

Rallycross klasse C ble ikke så spennende som B klassen. Tor Magne Tjemsland KNA Klepp Motorsport var helt suveren og fikk dagens best tid. Ruben Edland NMK Sandnes og Jæren debuterte i en nylaget knallrød Saab. Han forbedret tidene i hver omgang og fikk til slutt en andreplass. Driftingbilene til Harald Berntsen og Tor Arne Kvia fra NMK Egersund satset ikke på å vinne. Det ble show og mye blå røyk.

Dagen ble nok en kald fornøyelse for mange på tribunen. Kald nordavind, og da sola også forsvant bak bygningen var det mange som måte forlate området før siste omgang var ferdig. Ellers viser det seg at motorsport fremdeles er populært på Orstad.

Det er ellers verd å merke seg at det ble ikke noen skader på sjåfører.

Neste runde i  Vestlandsmesterskapet er på Eikås Motorstadion i Bergen den 4.og 5. juni.

Odd Magne

Velkommen til hjemmesiden vår

Tjelta i A finalen i rallycross.

Første runde i Vestlandsmessterskapet i bilcross og rallycross ble avviklet på Vikedal Motorbane søndag 1. mai.

Førere fra Sør Rogaland var nesten helt fraværende. I Bilcross junior var det kun 2 førere fra NMK Sandnes og Jæren som stilte til start, og unge Eivind Lutsi med sin flotte Audi coupe fikk da en 5 plass i A finalen. I Bilcross senior deltok Preben Myklebust fra NMK Egersund og det ble for mye knall og fall, og resultatet ble til slutt en 20. plass.

I rallycrossklassen var det Stein Erling Tjelta fra Voll, og Bård Nilsen fra Ålgård som representerte Sør Rogaland. Fra Lyngdal møtte Steven Wetland. Tonny Tufte kom fra Bergen, og ellers var det førere fra NMK Vikedal.

«Fordhåndsfavorittene», Daniel Holten, Olav Bjelland og Kenneth Johansen slo til som ventet, og tok de tre første plassene på pallen.

Dagen startet med såpeglatt bane, og i første omgang klarte Tjelta på mesterlig vis å unngå kollisjon to ganger på førere som fikk sladd på bilen. Han kjørte inn til heatseier, og han fikk da kjøre inn på skryteplata. Han fikk en rose som oppmuntring. Tiden ble ikke god, og det ble en 7 plass i første omgang. Etter hvert tørket banen opp, og det ble gode og jevne forhold for alle.

Andre omgang ble en fantastisk opplevelse. Han fikk los på Daniel Holten og Geir Bjelland. Tjelta kjørte inn til omgangens tredje beste tid, kun 2,8 sekund etter vinneren som fikk dagens beste tid. I tredje omgang kjørte han også kjempebra og fikk også da omgangens tredje best tid, Da jeg informerte han at det ble A finale og spor 3, ble han gledelig overasket. Første mål var oppnådd.

A finalen ble ikke som Tjelta håpet på. Men i denne sporten er ikke noe avgjort før alle er i mål. Starten gikk som ventet med Tjelta sist inn i første sving. Deretter fikk han los, og før inngangen til alternativsvingen var Tjelta på utsiden av Lothe. Lothe var nok ikke klar over at Tjelta var på utsiden, og det ble første nærkontakt. Tjelta var i rett spor mot aternativen, og plutselig rett før ville også Lothe inn i samme spor. Tjelta ble skubbet til siden, og han havnet i skråningen på en grushaug, og løpet ble ødelagt. Noe ble feil med kjøreegenskapene, og i skrivende stund vet vi enda ikke hva som er skaden. Han fullførte finaleomgangen, og fikk til slutt en 5 plass. Det var fantastisk bra men det kunne blitt annerledes. Det viser seg at han kan være på talefot med noen av Norges beste førere når alt fungerer. Både Tjelta og løpsbil har forbedret seg betydelig, og fansen gleder seg til fortsettelsen.

Det mest positive var at han fikk dagens 4 beste tid når alle klassene blir tatt med. Bare det å stå på startstreken i 3 omgang mellom Daniel Holten og Bjørn Magne Moland Enge er noe i alle fall faren ikke glemmer.

Løpet ble greit avviklet av NMK Vikedal.

       Rallycross inntil 2400 ccm

 1. Daniel Holten NMK Vikedal

 2. Olav Bjelland NMK Vikedal

 3. Kenneth Johansen NMK Vikedal

 4. Tonny Tufte NMK Bergen

 5. Stein Erling Tjelta NAF Motorsport

 6. Glen Olav Lothe NMK Vikedal

Rallycross over 2400 ccm.

 1. Bjørn Magne Moland Enge NMK Vikedal

 2. Karoline Breivik NMK Bergen

 3. Thomas Nonslid NMK Vikedal

   

  Odd Magne Tjelta

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Bilcross og Rallycross i Hellvik 17.april 2016

Tjelta på andre plass i rallycross.

Uslåelige Jonny Brådli fikk konkurranse i A finalen på søndag. På startstreken i A finalen stod Jonny Brådli, Stein Erling Tjelta, Stefan Jensen og Alf Jarle Bergene.

Brådli tok som ventet starten, og inn i første sving finn Tjelta los på Brådli. Tjelta fulgte Brådli som en skygge, men en runde fra mål innså Tjelta at Brådli nok en gang var uslåelig. Jensen fikk problemer med sin bil, og Bergene fikk da tredje plass.

Løpet ble en meget god test for Tjelta, før første konkurranse i Vestlandsmeterskapet som går i Vikedal 1. Mai. Deretter blir det Bakkeløp på Orstad Industriområde like ved bomstasjonen på Orstad. Da regner jeg med at det blir flere konkurrenter, knallhard kjøring, og skikkelig show. Vel møtt. Vi håper det blir varmere i været fordi det ble en kald fornøyelsen i Hellvik. Selv om det var kald nordavind og 6 grader, var det fantastisk at det var 537 betalende tilskuere, og med 70 førere, mekanikere, medhjelpere og familie i tillegg, var det mange som fikk valuta for fremmøtet i Hellvik.

Juniorklassen i bilcross var kvalifisering for Landsfinalen for juniorer med hele 24 deltakere. Det er kjempebra at de unge får lære seg å kjøre en bil før de selv får sertifikat og skal ut i trafikken.

Det mest spesielle og gledelige var at evigunge Gerry Edland fikk 5 plass i bilcross senior, og at datteren Mona Michelle Edland vant dameklassen i bilcross. Og så Endre August Bergene som er sønn til Alf Jarle som deltok i sitt første billøp. I tillegg kan vil jeg nevne at Alf Jarle er Stein Erling sin onkel. De stod på startstreken begge i A finalen i rallycross, og begge havnet på pallen.

Her er resultatene:

Bilcross Junior:

1.Tarje Ousdal NMK Egersund.

2.Per Magne Svardal NMK Konsmo

3.Simen E. Nepstad NMK Konsmo

Bilcross senior:

1.Sondre Hunseid Eikeland NMK Vikedal

2.Kjartan Tjøtta NMK Sandnes og Jæren

3.Kenny Bentsen Naf Froland

Bilcross Damer

1.Mona Michelle Edland NMK Sandnes og Jæren

2.Cecilie Meland NMK Sandnes og Jæren

Rallycross junior:

1.Sølve Østbø NMK Vikedal

Rallycross over 24oo ccm

Tor Magne Tjemsland KNA Klepp Motorsport

Rallycross under 2400 ccm:

1.Jonny Brådli NMK Egersund

2.Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

3.Alf  Jarle Bergene NMK Egersund

 

Odd Magne

 

Velkommen til hjemmesiden vårStein Erling Tjelta vant Vikedal cup.


Lørdag 19. og søndag 20.september ble siste løp i Vestlandsmesteskapet, og Vikedal cup  i rallycross for 2015 avviklet i Vikedal.


Lørdag var det parallellkjøring, og etter første omgang fikk Tjelta beste tid i sin klasse. Alt så greit ut, og i depoet var det rolig og avslappet stemning. Etter bra kjøring i andre omgang ble det stopp. En halv runde fra mål mistet Tjelta farten, og det som så ut til å bli en kjempetid, gikk over i skuffelse. Det bar inn i depoet med gaffeltruck, og Tjelta var tydelig bekymret. Da ble det armer og bein i depoet for å få bilen klar til siste omgang.


 Mekanikerne Ståle Bergene og Tor Magne Erga fikk utrulig nok bilen klar til tredje og siste omgang. Det viste seg at det var brudd i innerste ledd på drivakslingen, og en bit stod igjen i gearkassen. Utrulig nok fikk de biten ut, og nytt ledd ble montert. Tjelta fikk kjørt tredje omgang, og han fikk til slutt en tredje plass i parallellkjøring.


 Etter heftige regnbyger lørdag morgen, tørket banen så noenlunde opp til første omgang. Men så kom regnet påny, og det ble krevende forhold på en såpeglatt banen resten av dagen.


Søndagen startet med blå himmel, og da er det vakkert i Vikedal. Banen tørket opp og alle fikk like forhold i avslutningsløpet for både Vestlandsmessterskapet og Vikedal cup i rallycross.


I innledende omganger kjørte Glen Olav Lothe prikkfritt. På sin hjemmebane fikk han beste tid i alle tre omgangene. Denne dagen var han uslåelig, og bilen hans fungerte kjempebra. Tjelta fikk nest beste tider i alle tre innledende omgangene. Peugeoten fungerte bra, og Tjelta fikk pool position ved siden av Lothe i A finalen.


A finalen startet, og Lothe tok teten inn i første høyresving. Tjelta fulgte Lothe som en skygge, og deretter kom Bård Nilsen med sin gule Volvo 240. Lothe vant fortjent, og Tjelta kjørte i mål til en andreplass. Dagen og helgen var i boks. Resultatet ble da til slutt 4 pokaler, og en flott krans for seieren i sin klasse i Vikedal cup. Slutt resultat : 3.plass i parallellkjøring, 2. plass i rallycrossløpet, 2. plass i Vestlandsmesterskapet, og 1. plass i Vikedal cup.


Dagens uheldige var Bård Nilsen som fikk stopp i A finalen med sin Volvo. Kenneth Johansen fikk problemer med gearkassen, og han kom ikke til start i A finalen med sin Ford Puma.  Thomas Nonslid   fikk motorhaveri på sin Porche.


Helgens mest underholdende og spennende A finale var i den største klassen. Ørjan Lutsi fikk brudd på mellomakslingen i første omgang. Han fikk reparert skaden før siste omgang, og han kom seg til A finalen som siste deltaker. A finalen startet, og Lutsi fikk straks los på Lars Reidar Frøyland. Lutsi fulgte Frøyland som en skygge, og da gikk det styggfort. I siste runde ble det mye endringer. Førerne vekslet om teten, men til slutt var det Lutsi som kom først over målstreken. Fantastisk kjøring av begge førerne. Publikum fikk her valuta for at de i hopetall møtte opp på Vikedal Motorbane.


NMK Vikedal kan se tilbake på et prikkfritt arrangement.


Tjelta avslutter denne sesongen med både skuffelser og gleder. Vi kunne bare drømme om en slik avslutning på sesongen. Vi tar med glede og masse pågangsmot fatt på ny sesong i 2016. Vi takker alle som stiller opp og hjelper til, slik at dette er mulig.


 


 


 


Resultater fra Vikedal cup:


Rallycross klasse 1: Rallycross Nasjonal inntil 2400 ccm, Supernasjonal inntil 1600 og 2000ccm:


 1. Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger. Peugeot 206

 2. Kenneth Johansen NMK Vikedal Ford Puma

 3. Åsmund Holten NMK Vikedal Citroen Saxo


Rallycross klasse 2: Rallycross Nasjonal over 2400 ccm og Supernasjonal over 2000 ccm:


 1. Lars Reidar Frøyland NMK Vikedal Volvo S 40

 2. Paul Vik NMK Vikedal Volvo 940

 3. Alexander Skeie NMK Vikedal BMW E30 M3


Vestlandsmesterskapet:


Rallycross klasse B inntil 2000 ccm:


 1. Karoline Breivik NMK Bergen Toyota Starlet

 2. Kenneth Johansen NMK Vikedal Ford Puma

 3. Åsmund Holten NMK Vikedal Citroen Saxo


Rallycross klasse C inntil 2400 ccm:


 1. Glen Olav Lothe NMK Vikedal Volvo 242

 2. Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger Peugeot 206

 3. Bård Nilsen KNA Klepp Motorsport Volvo 240


Rallycross klasse E Free for all:


 1.  Lars Reidar FrøylandNMK Vikedal Volvo S 40

 2. Paul Vik NMK Vikedal Volvo 940

 3. Nils Kleven NMK Jørpeland BMW E 30


Odd Magne Tjelta


 


 Velkommen til hjemmesiden vår

Vestlandsmesterskapet i rallycross tilspisser seg.

Søndag 16.august var det bilcross og rallycross på den nye banen til Egersund Motorsportsenter.

Det ble varslet mye nedbør i helgen, så arrangør og utøvere fryktet det verste. Men, da det ble søndag sluttet det å regne. Første omgang var banen våt og såpeglatt, men etter hvert tørket den opp og det ble like forhold for alle førerne.

Stein Erling Tjelta fra Voll kjørte kjempebra og fikk beste tid i sin klasse i første omgang. I andre omgang fikk han nest beste tid og alt så ut til å gå bra. Med to bra omganger var det duket for pool position i A finalen.

Tredje omgang startet med problemer. Etter starten skulle han dra over i neste gir, og da røk en overgang nederst  i girspaken,  så han måtte  lirke bilen i gir i hele omgangen.

Reservedeler for girspaken har ingen. Den skal nemlig ikke ryke, så Tjelta kjørte til start i A finalen uten girspak.

Det er bare å gjøre det beste ut av sitasjonen.

I A finalen var Tjelta i pool position med Glen Olav Lothe fra NMK Vikedal på utsiden. Noen meter bak var Tomas Vassbø Østebrød fra NMK Egersund og Bård Nilsen fra Klepp Motorsport. I spor fem var da Steven Wetland NMK Kvinesdal. Etter to tyvstarter kom så feltet i gang. Etter litt klabb og babb fikk Tjelta los på Lothe. Etter fire runder fikk Tjelta nesten kontakt, men så ble det plutselig sluttkjørt. Drivakselen til Tjelta lå tilbake i banen, og med en drivaksel blir det ikke fremdrift.

Lothe kjørte først over mål, deretter kom Nilsen, og på tredje kjørte Wetland inn over målstreken.

Sammenlagt i Vestlandsmesterskapet i klasse RCN 1 leder nå Lothe med 11 poeng, og han har nok allerede vunnet, selv om det gjenstår to omganger. Neste løp blir i Bergen, og deretter i avslutingsløpet i Vikedal. Tjelta og Wetland har begge 53 poeng og Nilsen har 52 poeng. Uoffisiell utregning.

Dagens uheldigste var nok Alf Jarle Bergene med sin Opel Tigra som han kjøpte i Bergen. For å stille til start på egen hjemmebane jobbet han lange kvelder for å få bilen til start. Tidlig søndag morgen kom han på banen med sin Opel på hengeren. Men Opelen er ikke samarbeidsvillig. Bergene kom ikke til start, og når elektriske problemer med bilen ikke kan løses enkelt, blir det nok vinterjobbing med nytt ledningsnett. Lykke til Alf Jarle ikke gi opp.

I rallycross klasse RC1 var det. Karoline Breivik som kjørte inn til førsteplass. Bilen  til Kenneth Johan sen streiket, og han fikk en andre plass.

I den største klassen RC2 var det Lars Reidar Frøyland som kjørte først  over mål foran Paul Vik begge fra NMK Vikedal

Da undertegnede er opptatt med lyssignal, har jeg dessverre ikke i skrivende stund hele kontrollen på premiering i bilcrossklassen. Men det ble konkurrert i junior, senior og dameklasse. I tillegg fikk unge juniorer teste seg selv og banen uten konkurranse.

Arrangørene NMK Egersund og NAF Motorsport kan lene seg tilbake og være stolte av seg selv. Det gikk kjempebra.  50 løpsbiler er tilstrekkelig for å arrangere det billøp. 100 løpsbiler blir et langt stevne for publikum, men passe for deltakere.

Odd Magne Tjelta

Velkommen til hjemmesiden vår

Stein Erling Tjelta vant i Bergen.

    Foto Holten media   

Tredje runde i Vestlandsmesterskapet i Rallycross ble avviklet på Eikås Motorstadion 20. og 21. juni.

Været slo endelig til med sommervarme, og alle førere fikk like forhold på tørr og fin bane.

Tjelta dro hjemmefra med vond rygg. To mekanikere Ståle Bergene og Tor Magne Erga ble med på turen. Uten hjelp fra dem ville det ikke vært mulig å gjennomføre konkurransen i Bergen.

Lørdag var det 4 omganger, og på søndag skulle 5.omgang gjennomføres før finaler. Taktikken var klar, og den ble fulgt. Det ble pool position i A finalen ved siden av storfavoritten Lothe fra NMK Vikedal.

Feil som ble oppdaget på bilen ble utbedret etter hvert. Det har aldri tidligere vært slik en ro i depoet. Ståle som sjefsmekaniker hadde full kontroll.

I tredje omgang satset Tjelta på en god tid, og da gikk det styggfort. I en venstresving en runde før mål fikk han sladd på bilen, og han klarte ikke å rette opp feilen før han havnet i en dekkstabel. Glasfiber ble liggende tilbake på plassen. Han var kjapp til å rygge tilbake og fortsatte for fullt til mål. Han fikk alikevel tredje beste tid i den omgangen.

Etter hver omgang ble det frafall. I første omgang ble en bil liggende på taket og måtte ha hjelp fra redningsbil for å komme tilbake til depoet. Arild Reiakvam fikk problemer med motoren etter to omganger. Frank Blomddal med sin grønne Ascona ble for ivrig. Femte omgang på søndag fikk han for stor fart, og havnet i samme dekkstabel som Tjelta, og bilen ble liggende på siden. Roger Kalstad som lå like bak prøvde å unngå å bowle Asconaen, og han fikk rundvelt tre ganger sidelengs før han kolliderte med bilen til Blomdal. Heldigvis ble ikke førerne skadet og begge krøp ut av bilene uskadet.

På grunn av mye frafall kunne Tjelta safe i 5. omgangen og han fikk pool position ved siden av Lothe i A finalen. Han var da klar til å ta opp kampen med Lothe som fikk beste tid suverent i alle omgangene. Steven Wetland fra NMK Kvinesdal fikk ikke start på sin S40 til finalen, og da var det kun to biler til start i klasse RC 2 A finalen.

Starten gikk og Tjelta fulgte Lothe. I enden på langstrekket i oppoverbakke før første sving, var Tjelta i tet. Da kjørte Tjelta for fullt og Lothe fulgte hakk i hel i en runde. Da sakket Lothe, og i etterkant fikk vi da vite at gearkassen røk.

Det utrulige hadde skjedd. Storfavoritten måtte gi tapt for Tjelta, og vill jubel brøt ut i teamet.

Hjemturen ble bare en glede. Vår nye bussjåfør Kjell Sverre Braut loset oss trygt og sikkert hjem mens vi fikk se opptak fra løpet som Tor Magne hadde filmet. Hanne og Anne Gro foret oss med mat, og guttene til Steini , Erling og Olav ser ut til å trives i miljøet. Nå er vi et godt team.

I sammendraget i Vestlandsmesteskapet er nå Tjelta på 2 plass, kun fire poeng bake lederen Lothe.

Nå blir det pause og sommerferie fram til neste løp som er på Egersund Motorsport senter den 16. august.

Her er resultatene:

Klasse RC 1:

 1. Karoline Breivik, NMK Bergen

 2. Martin Hagesæter, NMK Bergen

Klasse RC 2:

 1.  Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

 2. Glen Olav Lothe NMK Vikedal

 3. Steven Wetland NMK Kvinesdal.

   

Klasse RC 3

 1. Paul Vik NMK Vikedal

 2. Aleksander Skeie NMK Vikedal

 3. Knut Endre Ringhagen NMK Vikedal

 

       Odd Magne Tjelta

        

 

 

 

 

 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Billøp på Orstad 2. pinsedag.

Motorfolket samlet seg 2. pinsedag på Orstad.

Etter en vanvittig regnbyge kl. 11, og med kastevind som nesten kastet hele teltet over bussen, ble det ikke mer nedbør. Alle førerne fikk dermed like forhold.

Det var 30 deltakere i forskjellige klasser. Alle skulle kjøre i 3 omganger, og beste tid i sin klasse ble til slutt vinnertid.

I bilcrossklassen var det 4 deltakere. Etter 2 innledende omganger var det Ruben Edland som ledet. I siste omgang satset det for fullt fra alle førerne og Tore Tjåland havnet nesten i Figgjoelva, men det gikk heldigvis bra. Erlend Gjesdal fikk da beste tid i siste omgang og ble vinner.

I rallyklassen var det hele 9 førere. Fredrik Aamodt fikk bestetid til slutt.

I rallycrossklasse B var det 3 deltakere. Preben Myklebust som kjører i klasse 1600 ccm måtte starte i klassen for Super 2000 ccm. Men Preben fikk dagens to beste tider og vant suverent.

I rallycross klasse C 2400 ccm var det 6 førere som startet. Stein Erling Tjelta havnet på 3 plass både i 1. og 2. omgang. I siste omgang satset Tjelta og overtok teten. Richard Halvorsen klarte ikke bedre tid enn Tjelta. Så var det Jonny Brådli som skulle prøve seg på tiden til Tjelta.  Det klarte han med minste margin, 8 tiendelssekund, og Brådli fikk da nok en gang vist hvem som er den beste i denne klassen.

I den største klassen var det 8 førere. Ørjan Lutsi ledet etter to omganger, men i 3. omgang fikk Kim Åvard Meland ny bestetid, og da Lutsi ikke kom til start i 3 omgang ble Meland vinner.

Arrangøren var nok litt spent på hvor mye publikum som ville komme. Og når det møter 2000 stk. sier det seg selv at interessen for motorsport fremdeles eksister på Jæren.

NMK Sandnes og Jæren kan se tilbake på et meget vellykket arrangement, og dersom det blir neste år må nok tribunen tredobles.

Her er resultatene på de 3 beste i hver sin klasse:

Bilcross:

1.Erlend Gjesdal NMK Sandness og Jæren

2.Ruben Edland NMK Sandnes og Jæren

3.Tore Tjåland NMK Egersund

Rally:

1.Fredrik Aamodt NMK Egersund

2.Joar Obrestad KNA Stavanger

3.Tomas Garpestad NMK Egersund

Rallycross klasse B

1.Preben Myklebust NMK Egersund

2.Kenneth Johansen NMK Vikedal

3.Stefan Jensen NMKK Egersund

Rallycross klasse C

1.Jonny Brådli NMK Egersund

2.Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

3.Richard Halvorsen KAK Kristiansand

Rallycross klasse E:

1.Kim Åvard Meland NMK Konsmo

2.Ørjan Lutsi NMK Jørpeland

3.Håkon Gjesdal Nilsen NMK Sandnes og Jæren

 

Odd Magne Tjelta

Velkommen til hjemmesiden vår

Bilcross og rallycross i Hellvik.

Lørdag 25. april var det billøp på den nye banen til NMK Egersund og NAF Motorsport Stavanger.

Bilcrossførerne i juniorklassen skulle kvalifisere seg til landsfinalen som i år blir i Vikedal. Førerne i seniorklassen skulle også kvalifisere seg til landsfinalen som i år er i   Gardermoen.     

I rallycrossklassen var det andre konkurranse i kampen om å bli Vestlandsmester.

Tjelta kjørte inn til 3 plass i A finalen   i sin klasse, Jonny Brådli   og Alf Jarle Bergene fra NMK Egersund fikk problemer med bilene. I rallycrossklassene er det førerne fra NMK Vikedal som dominerer.

Det ble en våt og kald dag i Hellvik. Før løpet som startet kl. 10.00 regnet det, og utover dagen kom bygene tett og med vind og 6 grader ble det en kald fornøyelsen både for førere, funksjonærer og publikum.

Å arrangere et billøp er ikke noe for få personer. En hærskare av funksjonærer møtte opp og løpet ble avviklet som planlagt. Bilførerne slet på det glatte underlaget, men det gikk veldig bra. Ingen ble skadet, og i det eneste rundveltet i A finalen i bilcross gikk det veldig bra med Kjartan Tjøtta.

Arrangøren skal ha skryt for vel utført arrangement i det ufyselige været. Det eneste problemet var startsystemet som nok ikke tålte så mye nedbør.

Her er resultatene;

Bilcross Damer

 1. Ida Marie Eriksen NMK Kvinesdal

 2. Lene Holmebakken NAF Motorsport Stavanger

 3. Veronica Olsen NMK Vikedal

Bilcross Junior:

 1. Fredrik Ekholm NMK Kvinesdal

 2. Sølve Østbø NMK Vikedal

 3. Simen Narvestad NMK Kvinesdal

Bilcross Senior:  

 1. Karl Helland NMK Egersund

 2. Steffen Hagen NMK Kongsberg

 3. Morten Lislevand NAF Motorsport Evje

 4. Erlend Gjesdal NMK Sandnes og Jæren

 5. Joachim Johansen NMK Sandnes og Jæren

 6. Kjartan Tjøtta NMK Sandnes og Jæren.

Rallycross national under 2400 ccm:

 1. Glenn Olav Lothe

 2. Steven Wetland NMK Kvinesdal

 3. Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

Rallycross national over 2400 ccm

 1. Paul Vik NMK Vikedal

 2. Lars Reidar Frøyland NMK Vikedal

 3. Aleksander Skeie NMK Vikedl

Rallycross super under 2000 ccm

 1. Kenneth Johansen NMK Vikedal

 2. Stefan Jensen  NMK Egersund

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Rallycrosss i Vikedal.

Lørdag 18. april ble første av i alt seks konkurranser i Vestlandsmesterskaper avviklet i Vikedal.

Stein Erling Tjelta fra Voll og NAF Motorsport Stavanger, og  Bård Nilsen KNA Klepp Motorsport var ensete deltakerne fra Sørfylket. Førere fra NMK Vikedal og NMK Bergen dominerer innen både bilcross og rallycross.

Første omgang startet veldig bra for Tjelta. Han fikk beste tid i sin klasse, og bilen fungerte veldig bra. Alt så lyst ut. I depoet var alt rolig. Kun småting å sjekke før neste omgang.

Andre omgang ble til katastrofe. Starten gikk, og etter første høyresving kommer et langstrekk. Da ble det nærkontakt med Wetland fra Lyngdal, og vi regner med at styekule og stag fikk seg en skade. I asfaltsvingen nedover forbi startplata mistet Tjelta styringen på bilen, og etter febrilsk manøvrering klarte han ikke unngå fenderet. Det ble transport inn i depoet med gaffeltruck. Venstre hjul ble kun hengende i bremseslangen. Ståle Bergene løp straks til depoet, og reparasjon av skaden startet i høyt oppdrevet tempo. Øvre festet i spindelen som er festet til støtdemper var brukket i tre deler.Dette ble sveiset sammen og til støtdemperen. Bakre festet for bærearmen i traversen ble sveiset fast. Uniball i bærebro,styrestag og styrekule ble byttet. Spoiler lå i banen og halve skjermer var borte.

Da heat nr 42 i tredje omgang skulle starte ble jekken fjernet og Tjelta kjørte fram til startplata. Det var en fantastisk innsats, glød og iver som ble utført av Ståle , fører og medhjelpere.

Starten gikk, og Tjelta var usikker på om reparasjonen og sveisen ville holde. Han safet og det ble en andreplass i omgang 3. Det var helt fantastisk. Med en første og en andreplass var det klart for pool position sammen med Sindre Vikedal.

Dramaet var ikke over. På startplata i finalen påpekte starter  bensinlekkasje fra bilen til Tjelta. Tjelta ropte så høyt han kunne til Ståle. Ståle finn en skiftenøkkel!!!!! Ståle løp til nærmeste depot og fikk med seg to rørtenger. Han kom i full fart ned skråningen ned mot starten, og halveis nede kastet han rørtanga til Tjelta. Bensinlekkasjen ble fikset og Tjelta var klar til start. Da starten gikk, ble han stående på startplata igjen alene. Det viste seg at venstre drivakslingen var røket. Det ble retur til depot med slepebil. Siden det kun var fire deltakere som kom til start ble det da en fjerdeplass til Tjelta. Lørdagskvelden ble bilen reparert på ny men manglet drivaksling som hadde rett lengde så venstre fram hjul hadde en alt for stor camber. Klokka ble 22.30. var bilen på et vis klar til dyst . Søndag før start ble det justering på hjulvinkler og spissing. Klokka 12.30 var det paralellkjøring.

Dramaet i Vikedal var ikke over.

Første omgang i innledende omgang som ikke var tellende fikk Tjelta beste til i sin klasse.

I andre omgang fikk Tjelta tiden 1.21.96. Alle så at han var en billengde foran Ringhagen i mål, men Ringhagen fikk seieren og bedre tid.  Da måtte faren til Tjelta gi beskjed i sekretariatet, at dette var feil og for dumt. Ringhagen innrømmet at han så baklyset til Tjelta ved målgang. Sekretariatet bare feide dette til side. Tjelta syns ikke at dette var rett. Han kontaktet løpsleder, men ingenting kunne endres. Da ble det skrevet en protest, og tusen kroner ble levert løpsleder.  Det ble da bestemt at Tjelta skulle få lik tid med Ringhagen selv om Tjelta var først i mål. Tusenlappen ble returnert til Tjelta og så var det ikke mer å si om den saken. Tiden til Tjelta ble endret til  1.21.79.

I tredje omgang fikk Vikedal tiden 1.22.51. Tjelta kjørte inn til tiden 1.22.96. Når så andre og tredje omgang legges sammen tapte Tjelta førsteplassen med  7 hundredeler. Med da det ikke er lovlig å bruke hundredeler ble de strøket, og Tjelta og Vikedal fikk samme tid, og de delte da førsteplassen.

En opplevelsesrik helg er over.  Lørdag blir det ny spenning på den nye banen i Hellvik.

Odd Magne

Eigersund msp 5.10.14

Bilcross og Rallycross i Hellvik

Søndag den 5. oktober ble finaler i Vestlandsmesterskapet i bilcross og rallycross arrangert  på den nye banen til NMK Egersund og NAF Motorsport Stavanger. Det var til sammen 91 førere som møtte til start. Bilcross senior 42,Bilcross junior  24, Dameklasen 7, Debutanter 5 og 13 stk i rallycrossklassen

Været viste seg fra sin beste side. Det pøsregnet , blåste, lynet og tordnet  natten før den store dagen, men  da det lysnet søndag morgen kom sola opp, og det ble sol og vindstille hele dagen.

Publikum møtte opp i hopetall. Det var en fryd å se oppover i bakken. Den minnet meg om et fuglefjell, der alle mulige sitteplasser var optatt. Alle koste seg og fikk med seg fart og spenning i 6 timer. Ingen gikk hjem før alle finaler var kjørt.

Stein Erling Tjelta startet i første heat i rallycross u/2400 ccm. På startstreken  var Jonny Brådli og Ruben Nodland fra NMK Egersund og  Karoline Breivik fra NMK Bergen. Starten gikk og Tjelta gikk inn i første sving på 3 plass. Nodland presset Brådli , og Tjelta la seg på en andre plass etter Nodland. Så fikk vi se fantastisk kjøring av Tjelta. Han la seg først på utsiden av Nodland, men inn i høyresvingen la han seg på innsiden og gikk frem i tet. Senere i løpet var han ikke truet og gikk inn til seier i første heat. Brådli ble for første gang slått i et samløp.

I andre heat fikk Brådli revansj og vant foran Tjelta. Tjelta fikk nest beste tid og han var dermed klar for A finalen.

I tredje heat fikk han stopp, og undertegnede var bekymret. Hva er det nå som er galt? Audun Lie fikk klaret opp i problemet. Det visste seg å være en sikring til bensinpumpa. Tjelta var klar for A finalen.

Tjelta fikk spor 2 i  A finalen, og ved siden av han i spor 1 var Brådli. Lothe fra NMK Vikedal fikk spor 3. Starten gikk og Tjelta med sin framhjulstekte bil  ble henvist til 3 plass inn i første sving. Brådli tok tet og Lothe fulgte på 2 plass. I en venstre sving fikk Lothe bakhjulsslepp , og ble stående med fronten i feil kjøreretning. Tjelta klarte ikke unngå kollisjon, men han kom seg heldigvis  videre. Brådli fikk for stort forsprang og Tjelta kjørte inn til en sikker 2 plass.

I den største rallycrossklassen viste  Ørjan Lutsi fra NMK Jørpeland fantastisk kjøring. At det er mulig med en Volvo PV er ikke til å tru. Men jeg er ikke så sikker på om det er noe annet enn karosseriet som er Volvo PV.

Bilcrossklassen ble dominert av førere fra Sør Rogaland. Førere fra NMK Vikedal og NMK Bergen ble frakjørt. Resultatlista viser at av de 12 beste var kun Sigbjørn Østbø fra NMK Vikedal på 9. plass.

Karl Helland NMK Egersund viste fantastisk kjøring med sin Lada. NMK Sandnes og Jæren tok de 3 nest plassene.

Det ble mye dramatikk i bilcrossklassen. En fører var uheldig og fikk skikkelig bråstopp i et betongelement. Hun måtte til sykehuset for sjekk, og vi håper at hun har det bra. Kranbil måtte til for å løfte betongelementet på plass. På samme sted havnet en fører i elementet på ny, og de to neste førerne klarte ikke å unngå kollisjon. Det ble bang, bang, bang. Tre biler stod vanskelig til, og Erlend Gjesdal havnet nesten i samme røysa. Det viser seg at førerne ikke ser lyssignala godt nok.

Eigersund msp 5.10.14

Her er resultatene:

Rallycross under 2400 ccm

1 Jonny Brådli NMK Egersund

2 Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

3 Bård Nilsen KNA Klepp

Rallycross Free For All

1 Ørjan Lutsi NMK Jørpeland

2 Stefan Jensen NMK Egersund

3 Håvard Helland NMK Vikedal

Rallycross junior

1 Karoline Breivik NMK Bergen

Bilcross damer

1.Ida Marie Eriksen NMK Kvinesdal

2 Veronica Olsen NMK Vikedal

3 Cecilie Meland NMK Vikedal

Bilcross senior

1 Karl Helland NMK Egersund

2 Gunleiv Kvål NMK Sandnes og Jæren

3 Morten Raugstad NMK Sandnes og Jæren

Bilcross junior

1 Ole Asbjørn Byberg, NMK  Sandnes  og Jæren

2 Eirik Førland NMK Konsmo

3 Sølve Østbø NMK Vikedal

Sammenlagt i Vestalandsmesterskapet Rallycross klasse under 2400ccm

1 Jonny Brådli NMK Egersund

2 Glenn Olav Lothe NMK Vikedal

3 Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

Velkommen til hjemmesiden vår

Velkommen til hjemmesiden vår

Stein Erling Tjelta fra Voll startet i klassen rallycross under 2400 ccm

Lørdag den 30.august var det billøp på Rugslandbanen i Kristiansand.

Etter  tre omganger var Tjelta på andre plass, og han var klar for A finalen.

I innledende omganger var det Ruben Nodland fra NMK Egersund som viste kjempegod kjøring ,  Tom Larsen fra KAK Kristiansand fikk problemer med sin Volvo S 40. Ole Asbjørn Byberg fra NMK Sandnes & Jæren startet for første gang i rallycrossklasen med sin Volvo 242.

Like før finaleomgangene skulle starte kom regnet til Sørlandet. Fra startplata samlet hele vannet seg i en innsjø ved målpasseringa. Etter at C finalene i bilcross senior og junior var i mål, ble det besluttet:                                      Resten av finalene ble avlyst.                                                                            Det var en helt rett avgjørelse. Det regnet noe helt vanvittig, og ikke så det ut til at regnet ville slutte heller.

Tjelta var skuffet over at han ikke fikk kjørt  i A finalen. Det var nemlig helt utrullig at finaleomgangen ble avlyst to helger på rad. Først i Vikedal på grunn av skade på en bilfører, og nå på grunn av store nedbørsmengder i Kristiansand.

Her er da resultatet i rallycross klasse under 2400 ccm:

1 Ruben Nodland NMK Egersund

2 Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger

3 Ole Asbjørn Byberg  NMK Sandnes & Jæren

Tjelta var nok en gang enste Jærbu som stilte til start. Alle samler seg til start i Hellvik søndag 7.septeember.

 

Søndag den 7. september er det baneåpning på den nye banen i Hellvik kl. 12.00


I skrivende stund er det påmeld: Bilcross junior 12 stk ,Bilcross senior 42 stk ,Bilcross damer 7 stk, Bilcross trening 7 stk, og i Rallycrossklassene er det til sammen  11 stk i div klasser.

Vi håper alle at det denne dagen vil bli bra ver, og at løpene kan avvikles uten alvorlige uhell.

VEL MØTT TIL PÅ GJERMESTADBANEN I HELLVIK PÅ SØNDAG

Odd Magne

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Bakkeløp i Vikedal .

Lørdag  23.august 2014 ble 2 runde i Vestlandsmesterskapet for bilcross og rallycross avviklet i Vikedal.

Stein Erling Tjelta fra Voll var eneste Jærbu som stilte til start i  rallycrossklassen. I tillegg møtte Jonny Brådli fra NMK Egersund. Ellers var det førere fra NMK Vikedal .

I første kvalifiserende  omgang var banen våt og såpeglatt. Tjelta taklet dette best og fikk beste tid.

I prefinalen tørket banen opp og det ble mer fart over kjøringen. Tjelta fikk tredje beste tid. I finaleomgangen fikk han femte beste tid, Når tidene fra prefinale og finale ble summert ble Tjelta nr 3 og fikk plass på pallen.

Resultater fra bakkeløpet.

1 Jonny Brådli NMK Egersund

2 Glenn Olav Lothe NMK Vikedal

3 Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger.

Rallycross

Søndag ble det vanlig runde i Vestlandsmesterskapet i rallycross.

Det pøsregnet og banen var meget vanskelig. Det var kun fire kjørere som stillte til start i samme klasse som Tjelta.  Planen var klar. A finalen er sikret. Det er bare å passe på at bilen ikke blir ødelagt i tre innledende omganger.

Det gikk ikke helt som planlagt. I andre sving etter langstrekket ble han påkjørt slik at venstre dør ble innklemt. Men det var ikke noe problem, fordi bilen fungerte helt perfekt for første gang. Tjelta var helt klar for å gi alt i finalen.

 A finalen i bilcross startet rett før finalen i rallycrossklassen. Da var en fører fra Bergen uheldig i  alternativsvingen. Han kom borti betongfender. Bakstussen på bilen lettet opp i lufta og han landet på siden. Luftambulansen ble tilkalt og resten av finalene ble avlyst. Vi håper alle at føreren fra Bergen kommer fra ulykken uten men.

Førerne ble enige om at oppnådde resultater før finalen skulle være gjeldende.

Resultat fra rallycrossløpet ble da slik:

1.      Jonny Brådli NMK Egersund

2.      Glenn Olav Lothe NMK Vikedal

3.      Sindre Vikedal NMK Vikedal

4.      Stein Erling Tjelta NAF Motorsport Stavanger.

 

 

Odd Magne

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Sponsorer

Da er sponsor lista klar for 2014. Eg er utrolig takknemlig og ydmyk for dei som ønsker og støtte meg i min rallycross satsing. Føler meg utrolig heldig som får lov til og holde på med denne spennende sporten. Hadde det ikkje vert for firmaene som er nevnt nedenfor hadde eg aldri hatt mulighet til og kjøre. Så kjære sponsorer TAKK .

Til mine følgerer.
Benytt dere av mine sponsorer og vis at dere og setter pris på dei som støtter motorsportSponsorer Set Racing 2014

1 Anne Gro Salongen

2 Bergene Maskin

3 Jarle Elde Transport

4 Glassfiberprodukter Stangeland

5 Horpestad Plantesalg

6 Klepp Auto Meca

7 Gya/Husvegg A/S Kåsen Bruktbil

8 Malm Orstad

9 NUM 52 A/S  Banken Pub

10 Sele Servicesenter

11 Spenncon

12 Farstad Catering

13 SR Bank Klepp

14 Hognestad A/S

15 Torland Autolakk A/S

16 Einar Knudsen

17 Bjorland Maskinering

Filmer

Nye filmer fra Eikås motorstadium og mappinga fra 2013 er lagt til under fanen "filmer" på venstre siden.

Velkommen til hjemmesiden vår

Framgang for Tjelta.

Lørdag den 25.april ble andre runde i Vestlandsmesterskapet i bilcross og rallycross arrangert på Eikås Motorstadion i Bergen.

Stein Erling Tjelta fra NAF Motorsport Stavanger og Jonny Brådli fra NMK Egersund var de enste førerne i rallycrossklassen fra Jæren. I bilcrossklassen var det ingen som tok turen til Bergen. Det er også forståelig fordi to ferger tur retur koster alt for mye penger.  

I ralllycross var det Frode Leirhol fra NMK Valdres som ble vinner i klassen RCN under 2400ccm. Jonny Brådli gav Leirhol  kamp til døren, men måtte til slutt gi tapt for Leirhol i finalen. Glenn Olav Lothe fra NMK Vikedal tok tredjeplassen, og Joacim Bråten fra NMK Bergen ble nummer fire.

Tjelta har mye prombemer med sin nybygde løpsbil, og det så ut til å fortsette denne dagen også.

  warm up rundene løsnet en sveis, og det ble ut av banen påny med gaffeltruck. Men med god hjelp ble bilen løpsklar til første omgang. Vi var alle spennte på hvordan det ville gå. Bilen har blitt balansert og bakstussen ble hevet . Bakaksligen har blitt avstivet, så Tjelta var spent på hvordal bilen ville fungere i løp.

På startplata i første omgang var Tjelta, Brådli og Leirhol. Leirhol tar teten og Brådli kommer ut som nr to , og Tjelta får heng. Tjelta kjører da inn til fjerde beste tid i første omgang, og han var fornøyd med bilen, og godfølelsen kom etter hvert som rundene gikk. Bilen fungerte og i pausen før omgang nr to var det bare å småsjekke at alt var ok.

I andre omgang var det de samme som stod på strartstreken. Denne gang var det Brådli som tok teten foran Leirhol. Tjelta var ikke kjapp nok ut fra startplata, men inn i første sving var han i kontakt med de andre. Tjelta tok alternativsvingen i første runde, og fikk etter hvert kontakt med Leirhol. Da Leirhol måte i alternativsingen  i siste runde, var Tjelta nær ved å passere han. Rett før mål la Tjelta seg ut, og det var så spennende at speaker gikk i fistel. Ingen visste hvem som passerte målstreken først. Men det ble Leirhol. Han fikk tiden 2.32.44 mot Tjeltas tid 2.32.73. Leirhol er en av de beste førerne i Norge, så dette var så stort at faren måtte ha en stille stund for seg selv. Tjelta var nær ved å slå selveste Leirhol.

Det ble en vanvittig opptur for Tjelta som har hatt mye motgang med bilen. Han fikk nå vist at dersom utsyret virker, kan han konkurere med de beste i Norge.

Etter fintelling av poeng viste det seg at Tjelta måtte ha en god tredje omgang. For å nå finale måtte han gi alt. I første sving ble det stopp påny. Et stag som skulle holde ble brukket , og det ble tilbaketur til depoet med gaffeltruck. Det ble da en femte plass på Tjelta, og det var han ikke fornøyd med.

Konlusjonen etter dagens konkurranse er den: Bilen går kjempebra, sjåføren mangler intet. Når svakheter blir borte på bilen kan han vinne billøp i sin klasse.

 

Odd Magne

28.april 2014

Velkommen til hjemmesiden vår

Vikedal 5-6 april 2014

Sesongstart i rallycross

Lørdag den 5.april ble det sesongstart i rallycross. Stein Erling Tjelta med medhjelpere lastet opp i nybygget buss, og nyinnkjøpt henger med lokk og dro til Vikedal.

I siste uken var det hektisk i verkstedet for å få bilen løpsklar for sesongen. Etter fjorårets 3 starter ble det avdekket svakheter som måtte forbedres.

Lørdag var første start for sesongen i Vikedal cup, og samtidig første start i Vestlandsmesterskapet i både bilcross og rallycrossklassen.

I rallycrossklassen er det tiden som teller i hver omgang. Den som får best tid får 1 poeng, og nest beste tid får 2 poeng osv. Det konkurreres i 3 omganger, og de med lavest poengsum går direkte til A finale. Den dårligste omgangen strykes, og 2 omganger er da tellende.

Etter 3 omganger fikk Tjelta da 5 poeng som da var en 3 plass i A finalen.

I A finalen klarte Tjelta å passere Finnvik fra Vikedal. Han fikk da en 2 plass, og det var han veldig fornøyd med det. Lothe fra Vikedal var helt suveren denne dagen på de våte og glatte underlaget.

Søndag var det første start i bakkeløp, og det  var da  første start i Vikedal cup og Vestlandsmesterskapet.

I Vikedal er det da paralellkjøring med to biler i hvert omgang. De kjører 2 runder på banen og veksler trase etter 1 rumde. Første omgang teller ikke, men i de to neste omgangene blir tidene lagt sammen. Den fører som har best tid da blir vinner.

Tjelta fikk til slutt en 4 plass, og det var han ikke fonøyd med. Men planen er klar med forbedringer på bilen, så neste løp i Bergen 26. og 28. april er han klar for revansj. 

Det var mye positivt med løpsbilen etter denne starten. Forbedringer som er utført fungerte som det skulle. Det som blir utfordringen nå, er å få er å få bedre kontakt med underlaget.

Problemet for Tjelta er at han ikke har bane å trene på. Han må da bruke konkurranser til testing av løpsbil, og han selv får han da kjøretrening. Men til høsten ser det endelig lysere ut. Da skal banen i Hellvik være klar. 

Odd Magne

Norgescup Skien

Norgescup i Skien

Fredag den 20. september ble løpsbil lastet opp, og Team Set Racing dro til Skien for å delta i årets siste Norgescupløp.

Tanken og planen var å få teste nybygget løpsbil mot Norges beste i klassen Rallycross National. Dersom noe måtte repareres og forbedres til neste år, ville vi få svar på dette ved å teste bilen i et stort stevne.

Etter første warm up fikk vi svar. Etter et hopp og i en venstre langsving ville motoren bare gå på tomgang. Da svingen var ferdig gikk motoren som vanlig til neste runde i svingen og det ble tomgang på ny.

Mye ble testet i depoet før neste warm up, med det var ingen bedring. Det ble sakte fart i langsvingen.

Etter neste runde med tidtaking, ble det heller ikke noe svar. Alf Jarle og Steini var tomme for nye ideer vedr. problemet.

Første tellende omgang startet, og det var fremdeles ingen endring, men Steini fikk fart på bilen. Tiden  ble ikke bra på grunn av liten fart i langsvingen.

Andre omgang startet, og Steini ga enda mer gass.  Etter hoppet i andre runde røk et ledd i forstellet.  Høyre hjul pekte utover, og det ble full stopp. Redningsbil måtte på plass for å transportere løpsbil inn i depoet.

Lørdagskvelden ble brukt til å reparere skaden, og søndag morgen var bilen på ny klar. Etter samtale med Håland Tuning, ble det endret på noen verdier i hjernen , og vi var alle spente på om det ble endring i langsvingen.

Etter god start ble det kaos straks i alternativsvingen. Tre biler valgte plutselig alternativsvingen, og det var ikke plass til alle der. Steini kom ut av den som siste bil, og nå gikk bilen som ei kule, også i langsvingen. En etter en ble forbikjørt, og det så veldig bra ut like til siste sving . Da røk samme ledd på ny, og det ble full stans. Redningsbilen måtte ut på ny for å få transport inn i depoet.

Oppsummeringen etter dette løpet var, at nivået i klassen under 2400 ccm er meget høyt. Men, med forbedringer i løpet av vinteren skal nok Steini bite bedre fra seg til neste år.

Sesongen er over for i år, og vi gleder oss alle til sesongen 2014.

Odd Magne

Velkommen til hjemmesiden vår

Billøp ved Jærhagen 15.september 2013

Søndag var det billøp ved Jærhagen. Arrangør var NMK Sandnes og Jæren, og de leverte et meget bra stevne. Det ble konkurrert i klassene Bilcross, Rally og Rallycross. Rallycrossklassen var i tillegg inndelt i tre klasser. Publikum møtte opp og alle koste seg over meget heftig bilkjøring, og en ivrig speaker.

Nytt av året var pauseunderholdning med Drifting. Det ble blårøyk og det luktet svidd gummi. I tillegg fikk noen heldige vinnere kjøre en fullt rigget Bilcrossbil.

Bilcrossklassen ble vunnet av årets vinner av Landsfinalen i Bilcross Preben Myklebust NMK Egersund. Kjartan Tjøtta kjører for NAF Stavanger kjørte meget bra og ble nr. to. Ruben Edland ble beste fører fra arrangørklubben NMK Sandnes og Jæren.

Rallyklassen ble vunnet av Fredrik Aamodt NMK Egersund med sin flotte Toyota Celica.

I Rallycrossklassen klasse C, som er Supernasjonalbiler med inntil 2000ccm, ble det hard konkurranse om seieren. Men denne helga viste Ernst Holten Leifsen NMK Vikedal klasse ,og vant med tiden:1.23.85 foran Per Magne Røyås fra NMK Kvinesdal med tiden 1.23.98.Daniel Holten fikk tredje plass med tiden 1.24.06.

D klassen med biler over 2400 ccm startet med at Stein Erling Tjelta kjørte feil vei rundt tønna. Men siden dette kun var innledende omgang ,var ikke dette tellende resultater. Beste tid i omgang to som kalles Prefinale, eller i siste Finaleomgang er avgjørende for sluttresultatet.

I Prefinalen laddet Steini skikkelig og fikk meget gode mellomtider, men som de fleste vet er det alltid overaskelser med en nybygget bil. Drivleddet i den ene drivakselen ble ødelagt, og rett før målpassering ble det en ufrivillig stopp .Jonny Brådli  NMK Egersund dro til og ledet med sin gule Ford Escort etter Prefinale. Steini jobbet febrilsk for å skifte leddet i drivakslingen, og med god hjelp fra Alf Jarle Bergene kom Steini til start i finalen. Leddet som stod fast på en komplett aksling fikk de ikke av, og løsningen ble å bruke hele akslingen. Problemet var at den var for lang. Løsningen ble at bærebrua fikk endret vinkel, men det ville resultere i dårligere kjøreegenskaper. Men, Steini var uten plassering, og han valgte å stille til start. Det ble ikke tid for testing, og det ble kjørt direkte fra depoet til start. Etter starten ved første bremseberøring var det ikke noen bremseeffekt .Bremsene måtte testes en gang til før neste oppbremsing for å sjekke om det var bremseeffekt. De virket, så nå var det bare å dra på for å få et hederlig resultat. Etter fantastisk kjøring fløy han over måstreken med den grønne Peugeoten, og han fikk tiden 1.26,79 som da ble pallen og tredje plass. På andre plass fikk Tor Ivar Netlandsnes fra NMK Kvinesdal tiden 1.25.92   Suveren vinner ble kongen av rallycross Jonny Brådli med tiden 1.23.53

Dagen ble med ett endret fra fiasko til glede, og slik er det i denne sporten. Etter motgang kommer gleden når motor og bilen virker som den skal. .

I klassen over 2400 ccm var det som ventet kongen av Jærhagen Håkon Gjesdal Nilsen som ble vinner. Stefan Jensen fikk andre og Ove Skårland tredje, begge fra NMK Egersund. Det er ikke alltid like lett med inndeling av klasser. Og i denne klassen er det litt urettferdig at Gjesdal Nilsen kjører en firehjulstrekker , og konkurentene kun har tohjulstrekk. Men det er innmeldingen i starten på sesongen som bestemmer klasseinndelingen.

Bakkeløpet  ved Jærhagern var andre løp i kampen om å bli Vestlandsmester .Første løp ble avviklet i Vikedal 18.august. Resultater klasse C:

Vestlandsmester Ernst Holten Leifsen NMK Vikedal

Klasse D:

Vestlandsmester Glenn Olav Lothe NMK Vikedal, 2. Tor Ivar Netlandsnes NMK Kvinesdal og 3. Stein Erling Tjelta NMK Egersund.

 

NMK Sandenes og Jæren fikk avviklet stevnet raskt og rettferdig. Alle kjørere fikk like forhold. Det var opphold til løpet var ferdig. Så åpnet himmelens sluser seg, og takket være god og rask premieutdeler Reidar Grødem, ble vi ikke alt for våte.

Odd Magne

 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Vikedal 17.og 18.august 2013-08-19

Bråstopp i A finalen.

Stein Erling Tjelta fra Voll har brukt 2 år for å bygge en ny rallycrossbil. Helgen 17.og 18. august ble utpekt som første start. Det ble jobbet lange kvelder for å bli ferdig, for alltid var det noe som ikke virket som det skulle.

Lørdag morgen kl.6.30 var vi klar for avreise: Stein Erling med sine sønner Erling og Olav, mor og far, og onkel Alf Jarle med sin sønn Endre.

Vi kom til banen i Vikedal som beregnet, og etter innsjekk og teknisk kontroll, var vi, og mange med oss, spente på hvordan dette skulle gå. Tørr og fin bane, og god temperatur i lufta.

Det var bakkeløp som stod på programmet for lørdagen. To biler i hvert heat som vekslet mellom rallycross og bilcrosstrase, og indre og ytre bane i alternativ trase.

Første omgang som var innledende startet Stein Erling veldig fornuftig. Etter nybygging av bilen har det ikke vært tid til testrunder. Kun noen få runder på gokartbanen kvelden før avreise på Reve.

Tidene i heat nr 2 og heat nr 3 ble lagt sammen , og resultatet ble en 5. plass for Stein Erling, noe vi alle var veldig godt fornøyde med.

Natt til søndag pøsregnet det , hele formiddagen pøsregnet det, så løpet ble utsatt til kl.12.00.

I rallycross er det 3 omganger. Plasseringen i de 2 beste omgangene teller, og de som har lavest poengsum kommer til finalene.

I første omgang slo Stein Erling til med en kjempetid. Det ble beste tid og 1 poeng. Han fikk tredje beste tid i 2.og i 3. omgang, og gikk til A finalen med 4 poeng.

Banen var såpeglatt etter alt regnet, og det ble regnbyger hele dagen, så banen fikk ikke tørket opp.

Motet var på topp i A finalen. Etter kjempe innledende omganger ble det spor to på siden av Glenn Olav Lothe fra NMK Vikedal. Han kjører Volvo 240. Asfalten var nå tørket opp, så nå ville det bli fart over løpet.

Starten gikk som planlagt , Stein Erling kom ut av første sving på 2 plass, og fulgte Lothe som en skygge. Han tenkte: Dette går for seint, jeg planlegger forbikjøring. Det var da bakhjula slapp og traff fenderet. Årsaken til dette så vi i ettertid. Dekkene mistet grepet i en sving der det var vann på overflaten. Framparten slengt mot fenderet og det ble bråstopp. Det ble da sisteplass i A finalen, men Stein Erling var ikke skuffet. Han fikk svar på mye denne helga. Bilen går som ei kule. Nå må det finjusteres på detaljer, og han er klar for neste løp som er på Jærhagen 15. september.

Uten hjelp fra sin onkel Alf Jarle ville det ikke vært mulig å komme til start i Vikedal. Men heldigvis kan rollene byttes neste helg. Da kjører Alf Jarle i Landsfinalen i Bilcross som går i Konsmo.

Da er Stein Erling klar som mekaniker.

Odd  Magne

Velkommen til hjemmesiden vår

Da er bilen endelig "ferdig"

Bilen er nå så godt som ferdig og klar til løp i Vikedal 17-18 aug.
Det som gjenstår er mapping hos Mr Håland og noe ombygging på styringa.
Men eg tror dette skal være klar til neste helg.
Flere bilder ligger under fanen  "Peugeot 206 prosjekt""
Stein Erling

Velkommen til hjemmesiden vår


Sponsorer for 2013
Sponsorer for sesongen 2013 tar  form. En stor takk til alle som er villig til og støtte meg.

1 Anne Gro Salongen

2 Bergene Maskin

3 Glassfiberprodukter Stangeland

4 Klepp Auto Meca

5 Farstad Catering

6 Malm Orstad A/S

7 Gya/Husvegg A/S

8 Sele Servicesenter

9 SR-Bank,Klepp

10 Skjæveland Eiendom

11Horpestad Plantesalg

12Jarle Eide Transportforretning

13Spenncon A/S

14ES Billakk

13Knudsen Glasss

Velkommen til hjemmesiden vår

Lys i verkstedet

Nå er det endeligt lys i verkstedet igjen etter et lengre oppholdt grunnet et tungt samlivsbrudd.Søndag 6.mai startet bilen for første gang noe som var en utrolig lettelse. Motoren er impotert fra England uten og vite sikker tilstanden på den. Men ting så ut til og fungere.
Finjusteringen på motoren blir utført når alt annet er klart hos Håland tuning. det vil jobbes med bilen i partalls uker, da eg er uten unger. Meir bilder og videoer kommer snart.

Stein Erling

Vi-PEC

10.12.12
Idag kom Ben Stian innom verkstedet med datasprutet som skal monteres i Peugeoten.
Masse ledninger og muligheter, blir super spennende og gå igang med dette.


http://www.halandtuning.no/Velkommen_til_Haland_Tuning.asp

http://www.vi-pec.com/

Proflex bakdempere

Da har bak demperene komt heim etter en overhalings tur hos Jr solutions.
Ser bra ut og god service.


http://www.jrsolutions.no/

Velkommen til hjemmesiden vår

1.12.2012

Gledens dag i verkstedet motor og girkaase endeligt på plass!

Flere bilder under fanen Peugeot 206 prosjekt.

Bremser

19.11.12
Da var frambremser på plass konventert fra Toyota Mr2 til Honda/Peugeot

Frontrute

11.11.2012

Da var frontruta av Lexsan Polycarbonate på plass.
Leveret og sponset av Einer knutsen på Bryne.

Takk Einar knutsen !

Knust glass ?

Ingen problem - du er i gode hender.


Knust glass skiftes med ny rute.
I de aller fleste bilmodeller: Laminert glass i frontrute og herdet glass i side- og bakrute.
Det er viktig å påse at ruten blir erstattet med glass med samme tilleggsutstyr og av samme kvalitet.

Hos Einar Knutsen Bryne AS er du sikret at alle detaljer og kvalitetskrav blir ivaretatt.

 

http://www.einarknutsen.no/

Eksos

Grenrør

Slik var Grenrøret før eg kappet det i biter

Eksos lingje

Da var grenrør og eksos lingja ferdig.
Var litt av en jobb med og pusle sammen grenrøret slik at alle 4 var like lange.
Prøvde forskjellige varianter som å kappe 4 like lengder for så og bøye di men det var umulig for meg hvertfall. Røra kolapset, så løsningen for meg blei og kappe grenrøret som skulle passe til en Civic i biter for så og sette de sammen igjen. Når alle 4 skulle være like lange fekk eg problem med at 2 av røra krasjet i torpedo veggen. Da måtte torpedo veggen modifiserest en smule.
Men nå er alt ok

Motor

Da var motoren jazza opp og venter på girkassen...

Velkommen til hjemmesiden vår

3-11-12
Garry hjelper meg med og sette i sperra. Oppdaga da at 2 stykk fester til noen bolter var knekte. Var på Søndag og leverte kassen til Anne Linn som skal hjelpe meg med og sveise dette.

Sperre

1-11-2012 Kom sperra eg bestemt meg for og bruke.
Det har vert mye tenking fram og tilbake før valget endelig blei ei sperre fra Os Giken.
Var ei dyr sperre men eg meiner og tror dette er top of the line.
Deler som er med på og flytte bilen framover meiner eg må være bra så de vil vise seg om valget mitt blir sånn som eg har tenkt

http://www.osgiken.net/products.php?product=lsd

Velkommen til hjemmesiden vår

Ny dag!

27.10.2012
Ny dag i verkstedet.
Bjynne og ligne en racerbil nå!
Mer bilder under fanen "prosjekt Peugeot206"

Grønn

23.10.2012
Da var bilen blitt grønn🙂

Mer bilder under fanen "prosjekt Peugeot206"

Svart

21.10,12
Da var bilen blitt svart.

Jobbinga har startet igjen

17.10.2012

Da er sommerens plikter med hus og hage  forbi, slik at arbeidet med å få klar Peugeoten til sesongen 2013 er startet igjen.
Det eg har gjort nå er og fått tilpasset styringa og sveist dei fester som eg meiner skal i.
Gikk igang med og vaske bilen oppdaga da at det ikkje var brukt gunning av forrige eiger. Slik at mye av maling blei spylt av, men selvsakt ikkje alt. Så eg fekk en stor jobb med og slipe/pusse ned bilen, slik at mest mulig av lakken ikkje løsner senere.
Bilen er galvanisert så grunning trur eg er nødvedig.Sandblåse hadde eg ikkje lyst til, da sanden legger seg i alle små hulla på bilen og er vanskelig og bli kvitt.
Under og inni skal den lakkeres matt svart og det andre blir grønt. Utvendig lakkerer eg når alt er montert.
Skal prøve og bli flinkere med og oppdatere denne siden nå som det faktisk skjer noe i verkstedet.

Har lagt til flere bilder under fanen "Peugeot 206 prosjekt" til høyre på denne sida.

Stein Erling

Velkommen til hjemmesiden vår

13.06.12

Da er det vel på tide med en oppdatering på hva som skjer i verkstedet med Peugeoten.Motoren er på plass der den skal stå fekk veldig god hjelp til dette av Ingve Reime med plasma skjerer og sveiesapparatet er han bare rå.
Drivlinga er så og si på plass har hatt noen utfordringer med hjulvinklane men eg har en plan. Drivakslingene er noen forsterka til honda civic type R der bytta eg om dei indre ledda slik at motoren kom meir mitt i motorommet. Spleinen på honda drivaksene er ikkje dei samme som på Peugeot så løsningen blei og dreie ned hubbane fra Honda slik at dei passa inn i hjul-lagara til Peugeoten.
Grenrøret er tilpasset fra noe som skal passe til en honda har kappet og sveist sammen noe som eg syns blei bra tilslutt.For at dei 4 røra før dei går til 1skal være like måtte eg kappe noe i topedoveggen pga plassmangel.
Nå er det styring og pedalboks som det jobbes med. Planen er og bruke orginal servo tannstang fra Peugeot men fjerne alt som har med servo og gjøre.Fordi eg skal bruke eleiktrisk servo fra Opel Corsa i kombinasjon med ned-drevings sats. Denne er nå på plass men har utfordring med plass eg må prøve og gå over den hengende pedalboksen og ned til tannstanga der er vinkelen krapp så eg venter nå på et dobbel ledd .
Den hengende pedalboksen blei byttet fra stående til hengende då eg fant ut at kombinasjonen stor mann liten bil blei feil.
Har laget ei mappe under bilder som skal følge utviklinga av bilen.

Prosjekt Peugeot 206 startet

Søndag 13.02.2012
 Bjynte eg og klora i peugeot`n. Det kom ingen overaskelser fram da plasikk blei fjerna. Syns de såg bra ut eg.
Deler som er komt ser du under.
Deler som eg venter på nå er.
Drivakslinger
Pedalboks
Ned-dreving av styreutveksling

Short shifter

Short shifter fra K-tuned

Grenrør

Grenrør race 4-1
Detter er en kopi av det som K-tuned selger.

Trottel body

Trottel Body fra OPX 52mm
Disse blei ved en feil av meg bestilt til en k20 motor. Trodde det var det samme som K20a2.
Men det ser ut til at eg skal få dei til å passe med litt modifisering.

Bremser

Bemser 6 pot 330mm fra XYZ disser passer til en Toyota MR 2.
Så disse må tilpasses haper det går bra har samme bolt sirkel som nava eg skal bruke fra Honda 5 X 114,3

NY EPOKE

Ok da var Golfen solgt og en ny epoke bjynner i Set Racing.
Mine planer er nå at eg vil bygge opp Peugeoten på bilde over.
Det er en bil som Espen Eid kjørte med i 2009 sesongen før det var det en asfalt bil som gikk i dewalt cupen.
Eg kjøpte denne bilen i 2010 av Hermansen som hadde kjøpt den av Eid.
I denne bilen vil eg prøve og putte i en Honda motor. En motor eg har kjøpt fra England og er av typen K20a2 2004 mod og har stått i en Cicic type-R denne skal ha orginalt 200hk så vi får se hvor mye vi klarer og tyne ut av den. Første sesong som sansynlig vis ikkje blir før 2013 blir det nok ikkje gjort så mye uten om grenrør,sprut med trhottel bodyer. Gir kassen får nok klare seg med i sperre til og bjynne med.
Planene blir lagt ut ifra hva lommeboken seier, så vi får se hvor vi ender til slutt.
Årsaken til at eg valgte og bytte bil, er at eg følte eg ikkje kom lenger med Golfen uten og oppgrader den. Og oppgradere en gammel golf følte eg blei feil.
Tenkte og litt på annen hand verdien på bilen. Samma kor mye penger eg hadde brukt på bilen vil det forsatt ver en gammel golf som svært få vil ha idag.
Eg gikk mange runder med meg sjøl før eg tok avgjørelen om og bytte bil.
Nå bjynne prøv og feil perioden igjen, men det er jo noe av det som gjør denne sporte så interessant.
Så eg får håpe eg tog det retta valget, tiden vil vise.
Vil komme tilbake med bilder og info når bygginga bjynner.
Nå er eg i innkjøps perioden og tråler ebay. Mye kjekt der.

Stein Erling

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.06 | 12:13

dette var kjekt og se :) gleder meg til oppdateringer :)

ser du he fått te grenrør og alt nå ;) :)

...
21.10 | 00:10
Peugeot 206 prosjekt har mottatt 1
18.08 | 20:56
Filmer har mottatt 1
17.08 | 19:56
Min forside har mottatt 6
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE